Możliwość komentowania Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową. została wyłączona

Analiza efektów globalnych kryzysów finansowych na gospodarkę światową.

Fermentacja alkoholowa jest beztlenowym procesem konwersji materii, który zezwala drożdżom (Saccharomyces cerevissiae) spożyć cukry z soku z winogron, by oswobodzić dwutlenek węgla oraz alkohol etylowy, który pozostaje w końcowym roztworze wina. Stężenie alkoholu etylowego różni się w zależności od typu winogrona i warunków. Na przykład w winach stołowych jest pomiędzy 7 a 14 procent, w winach musujących, 11 a 13 procent, w sherry między 16 a 18 procent. Najczęstszym metodą w celu uzgodnienia zawartości alkoholu w winie jest zmierzenie jego gorączki buchania – dowiedz się więcej na stronie wina. Wina posiadają dodatkowo niewielkie ilości innych alkoholi, takich jak alkohol metylowy. Nie są one prostolinijnym wynikiem fermentacji, jednakowoż hydrolizy pektyn (odkrywających się w skórce winogrona) za wsparciem działania enzymów. Albowiem pektyna znajduje się znacznie bardziej w skórce aniżeli w soku, białe wina obejmują niemało mniej alkoholu metylowego niż wina czerwone. W niektórych przypadkach się podgrzewa sok, by usunąć tą zawartość metylową, chociaż w takiej ilości nie jest ona złośliwa dla organizmu.

1. Odwiedź stronę

2. Kontynuuj

3. Tutoriale

4. Znajdź tutaj

5. Więcej informacji

Comments are closed.